Over ons

Een andere blik op personeel

Over ons - ION Vallei

Elkaar vinden en kennis delen

Steeds meer ondernemers kijken op een andere manier naar de arbeidsmarkt. Zij willen mensen die willen werken, maar een steuntje in de rug nodig hebben, graag een kans geven. Er komt wel het nodige bij kijken en dan is het prettig als je ervaringen kunt uitwisselen met mede-ondernemers. Daarom besloot een groep ondernemers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hadden, het Inclusief Ondernemers Netwerk ION Vallei te beginnen. Daarbij nauw samenwerkend met het WerkgeversServicePunt (WSP) Regio Foodvalley en de betrokken overheden, re-integratiebureaus, diverse netwerken en met het onderwijs in de regio. Met als doel dat iedereen naar zijn of haar vermogen aan de slag kan in de Regio Foodvalley.

Doelen en ambities

Doel: zichtbaarheid

We laten hier zien welke werkgevers inclusief ondernemen. Zo maken we zichtbaar dat in alle branches mogelijkheden zijn om mensen te plaatsen die graag aan de slag willen, maar een steuntje in de rug nodig hebben.

Lees meer

Doel: afstemming

Er zijn diverse organisaties actief op het gebied van arbeidsparticipatie, Wij streven ernaar om activiteiten en bijeenkomsten op elkaar af te stemmen tot één overzichtelijke agenda met activiteiten van alle partners.

Naar de agenda

Ambitie: sterke overlegpartner

Als sterk ondernemersplatform behartigen we de belangen van werkgevers. En overheden, zorg, onderwijs, leer-werkbedrijven en andere organisaties bereiken via ION Vallei een grote groep maatschappelijk betrokken bedrijven.

Dit zijn onze partners

Doel: iedereen duurzaam plaatsen

Werk via ION Vallei ook samen met alle andere werkgevers, die zich actief inzetten om niemand in Regio Foodvalley langs de kant te laten staan. Want inclusief ondernemen is volgens ons vooral een kwestie van DOEN!

Doe ook mee

De organisatie

Netwerkcoördinator Nel van Vessem is uw eerste aanspreekpunt en zij is te bereiken via info@ionvallei.nl en 06 55 34 50 81.

De bestuursleden zijn:

Nancy van der Vin (Rosa Novum)
nvandervin@rosanovum.nl
06 22 54 73 86

Gert van Driesten (Bouwbedrijf Kreeft)
gvandriesten@bouwbedrijfkreeft.nl
06 45 05 41 52

Leonard Steetsel (IW4)
l.steetsel@iw4.nl
06 39 55 76 20

Jeroen de Jong (Carbogen Amcis en winnaar MVO-prijs Veenendaal)
Jeroen.deJong@carbogen-amcis.com

Peter Oelen (Xantion)
P.Oelen@xantion.nl

ION Vallei is een vereniging met Statuten. We heffen contributie volgens het model ‘Pay as you value’ oftewel: Betaal wat u het waard vindt. Daarbij hanteren we wel de ondergrens van € 495 ex btw. In 2024 bieden we de mogelijkheid om kennis te maken met ION Vallei voor € 250 ex btw.

Sluit je aan!

Vraag hier ons aanmeldformulier aan en doe mee met ION Vallei

Aanvragen

Vind elkaar bij ION Vallei

Het is altijd waardevol om eens met een collega-ondernemer ervaringen uit te wisselen. Want mensen met een arbeidsbeperking plaatsen, brengt zeker uitdagingen met zich mee. Hoe bereid je de collega’s voor? Hoe ga je het gesprek in met de kandidaat? Waar regel je begeleiding op de werkvloer? Welke trainingen zijn er voor de direct leidinggevenden? Hoe dek je financiële risico’s af? Met hele concrete tips, help je elkaar verder. Want goede voorbereiding en begeleiding zijn essentieel om het doel te bereiken: een duurzame plaatsing.

“Bij het eerste gesprek hoef ik niet precies te weten wat er met iemand aan de hand is. Ik wil alleen weten waar ik rekening mee moet houden.”

Jolanda van Soest
Directeur BVS sociaal metaal

Werknemers herplaatsen

Je merkt dat een plaatsing niet brengt, wat je gehoopt had. Iemand is niet op de juiste plek beland. Of een trouwe medewerker loopt vast en zit niet lekker in zijn vel. Een teleurstelling, depressie of zelfs burn out dreigt. Jij kunt geen alternatief bieden en het laatste wat je wil, is mensen wegsturen. Dan is het goed eens te kijken welke bedrijven bij ION Vallei zijn aangesloten. En contact op te nemen met een bedrijf waar die medewerker wellicht wél prima op zijn plek zou zitten en een waardevolle collega wordt. ION Vallei is de ontmoetingsplaats waar je andere betrokken ondernemers leert kennen en waardevolle contacten legt. Want één ding staat vast: met samenwerking bereiken we de beste resultaten!