Ledenbijeenkomst ION Vallei 17 november 2022

25 november 2022
Geslaagde ledenbijeenkomst - ION Vallei

De 25 bezoekers van de ION ledenbijeenkomst werden op 17 november gastvrij ontvangen bij Toyota Material Handling in Ede. Na een kort voorstelrondje meldde Nancy van der Vin dat zich inmiddels zo’n 30 nieuwe bedrijven en organisaties hebben aangesloten bij ION Vallei, waarmee de teller op 48 is komen te staan. De ledenbijeenkomsten zijn dan ook bedoeld om a) elkaar te leren kennen en b) tegelijk meer te weten te komen over een specifiek thema. Dat thema was deze keer de plaatsing van statushouders, waarover Faris Alqubati als ervaringsdeskundige hele praktische informatie en deze tips deelde.

Aansluitend kregen we in twee groepen een rondleiding door de medewerkers van Toyota Material Handling. Van de circa 420 werknemers, is driekwart actief in de buitendienst voor sales en onderhoud. Het bedrijf focust op dienstverlening en geeft onder andere veel trainingen in diverse talen, met als doel het veilig werken te vergroten. In Ede staan ongeveer 3500 heftrucks en die zijn allemaal bestemd voor de verhuur, bijvoorbeeld om piekbelastingen op te vangen.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog volop nagepraat en ervaringen uitgewisseld over het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de ingevulde enquêteformulieren komt naar voren dat er behoeft is aan verdieping over het onderwerp statushouders en hun cultuur. Dit wordt zeker meegenomen in de planning voor 2023 en ook zullen we kijken hoe we het programma van de ledenbijeenkomsten verder kunnen optimaliseren. Met een gemiddeld rapportcijfer van een 8 kijken we in ieder geval terug op een geslaagde middag.

We bedanken graag nogmaals Toyota Material Handling voor de gastvrijheid en Faris Alqubati voor zijn informatie, die u hier kunt vinden.