Zilveren Haring voor Nancy van der Vin

11 juli 2023
Zilveren Haring voor Nancy van der Vin - ION Vallei

Op het zonovergoten terras van restaurant Vendel ontbrak het de gasten zoals gewoonlijk aan niets tijdens de Haringparty van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV). Shantykoor Voor Anker bracht toepasselijke liederen ten gehore en er werden vele geanimeerde gesprekken gevoerd. En tijdens deze geslaagde Haringparty was er weer een winnaar van de Zilveren Haring: de onderscheiding voor iemand die veel betekent voor het Veenendaalse bedrijfsleven.

Traditiegetrouw wist de winnaar in spé zelf van niets en bouwde BOV-voorzitter in zijn toespraak de spanning langzaam op: ‘De persoon die dit jaar de Zilveren Haring opgespeld krijgt is iemand met een erg ruim hart en voor velen een inspiratie om ook een stapje meer te zetten. Veel mensen en ook ondernemers denken tijdens het verloop van hun carrière wel eens:
‘is dit het nu?’
of
‘wat beteken ik nu eigenlijk voor mijn omgeving?’
of
‘op welke manier kan ik echt impact maken?’

De ondernemer waar we het over hebben, heeft dan ook een duidelijke carrière-switch gemaakt. In plaats van een goed betaalde baan werd gestart met een onderneming waar winst geen doel op zichzelf is en waar iedereen meetelt. Dit kan natuurlijk voor veel meer ondernemers gelden, maar deze ondernemer is ook nog eens gepassioneerd om andere ondernemers er toe aan te zetten dezelfde stappen te ondernemen. Inmiddels is een netwerk van ondernemers ontstaan die zich ook inzetten voor inclusief ondernemerschap. Er zijn genoeg ondernemers met goede verhalen en ideeën over inclusief ondernemerschap maar deze trekt de kar en laat zelf met een flinke club mensen zien hoe het kan en moet!

Onlangs heeft deze ondernemer met enkele anderen zelfs de stap gezet om een vereniging op te zetten die ondernemers uit de Regio Foodvalley gaat ondersteunen en aanjagen om inclusief ondernemen in de praktijk te kunnen brengen. Het zijn dit soort ondernemers die de daad bij het woord voegen als het er om gaat om in deze maatschappij veranderingen in gang te zetten!
De Zilveren Haring 2023 gaat naar niemand minder dan Nancy van der Vin!’

Nadat BOV-voorzitter Gerrit Valkenburg haar bloemen had overhandigd, speldde bestuurslid Gerard Heuvelman de Zilveren Haring op. In twee opzichten was het een primeur: Nancy is de eerste Veenendaalse vrouwelijke ondernemer die de Zilveren Haring heeft ontvangen. En –  samen met haar man Wim van Ginkel van de Koninklijke Ginkel Groep – het eerste echtpaar. waarvan beiden deze onderscheiding bezitten: ieder voor hun eigen bedrijf.