Rhenen aangesloten bij inclusief werkgeversplatform

19 januari 2024
Rhenen aangesloten bij inclusief werkgeversplatform - ION Vallei

Gemeente Rhenen heeft zich – in haar rol als werkgever – aangesloten bij het Inclusief Ondernemers Netwerk ION Vallei. ‘Als gemeente willen we dat iedereen naar vermogen aan de slag kan. Daar zetten we ons binnen onze eigen organisatie voor in en dat dragen we via ION Vallei graag uit, samen met nog ruim 70 werkgevers in Regio Foodvalley’, aldus wethouder Dick Poortinga.

Bij het zoeken naar nieuwe medewerkers kijkt gemeente Rhenen nadrukkelijk ook naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die groep is heel divers: van mensen met een aangeboren lichamelijke beperking  tot statushouders en mensen met ADHD, autisme of een burn out. Ze hebben één ding gemeen: ze willen graag aan het werk maar hebben een steuntje in de rug nodig. ‘Gelukkig zijn er steeds meer werkgevers die kijken naar wat iemand wél kan en wat er voor nodig is qua begeleiding en voorzieningen. Toch is bij veel ondernemers nog onbekend welke financiële en andere ondersteuning er beschikbaar is vanuit de overheid. Daarom is de gidsfunctie van ION Vallei zo belangrijk: hier kan je als werkgever een beroep doen op de kennis en ervaring van mede-werkgevers’, aldus Poortinga.

ION Vallei werkt nauw samen met het WerkgeversService Punt (WSP). ION Netwerkcoördinator Nel van Vessem: ‘Zij zorgen voor de duurzame plaatsing van kandidaten. Wij helpen elkaar als werkgevers onderling en wij maken het grote netwerk van inclusieve ondernemers zichtbaar, om zo andere ondernemers te inspireren om ook de stap naar inclusief ondernemen te zetten. Zo kunnen we gezamenlijk nog veel meer mensen een kans te geven weer mee te doen in het arbeidsproces.’

Belangstellende werkgevers vinden op IONVallei.nl alle verdere informatie om ook aan te sluiten.