Prins Petfoods snelste uit escaperoom drugslab

1 december 2022
Prins Petfoods snelste uit escaperoom drugslab - ION Vallei

De gemeente Veenendaal wil bedrijven bewuster maken van de gevaren van ondermijnende criminaliteit. Een ludieke manier vorige maand was het inzetten van een gesimuleerd drugslab in een mobiele escape room. Van de 12 bedrijven die meededen, wist het team van Prins Petfoods met 11 minuten en 17 seconden het snelst te ontsnappen. Burgemeester Gert-Jan Kats kwam hen maandag zijn felicitaties brengen, samen met een bos bloemen en een tegoedbon voor een avondje voor vier bij The Circle in een – jawel – escape room.

UITDAGINGEN 
Voor de gemeente is het lastig om bedrijven op de juiste manier te bereiken. ,,Voor veel ondernemers vormen drugslabs een ver-van-mijn-bed-show, terwijl die ook in Veenendaal op industrieterreinen worden aangetroffen. Ondernemers willen vooral -natuurlijk- ondernemen en het is moeilijker om hen te triggeren om naast hun core business iets anders te doen, laat staan in hun vrije tijd.”

Bij signalen van ondermijnende criminaliteit zoals dicht uitziende bedrijven waar ’s avonds of ’s nachts toch verdacht veel activiteit is, is een melding raadzaam. Omdat mensen geen verklikkers willen zijn of mogelijk bang zijn voor criminelen, is er naast de politie ook Meld Misdaad Anoniem, te bereiken via meldmisdaadanoniem.nl of tel. 0800-7000. Vooral de politie gaat er wel mee aan de slag, maar de meldingen blijven volledig anoniem. De gemeente wil Veenendaal een veilige plaats maken om te ondernemen, maar kan dat niet alleen.

Directielid Mariska van Gelder van Prins Petfoods: ,,Ik ben trots op het team. Het idee was ontzettend leuk en bij ons heeft het gewerkt. We zijn in ons bedrijf ook met andere thema’s bezig, zoals cybercriminaliteit. Het is een uitdaging om met elkaar alert te zijn.”

Lees hier het hele artikel in de Rijnpost.

Foto: Fotostudio 7