Kortingsactie PSO

11 oktober 2023
Kortingsactie PSO - ION Vallei

Tijdens de oprichtingsbijeenkomst op 28 september vertelde Jan Theo Hoefakker alles over de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en welke voordelen dit voor een werkgever biedt. Omdat ION het belangrijk om de leden kennis te laten maken met de PSO is er vanuit ION een voucher regeling opgezet t.b.v. een PSO-aanvraag door onze leden.   

Met inzet van de PSO geeft sociaal werkgeverschap niet alleen een goed gevoel, maar wordt het ook een onderscheidend vermogen. Met het PSO-keurmerk kun je aantonen dat je mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt helpt, maar ook hoe ver je hiermee bent. Ben je eenmaal in bezit van het keurmerk dan krijg je bij steeds meer opdrachtgevers korting of zelf vrijstelling op SROI-verplichtingen. Ook kunnen je klanten hun SROI-verplichtingen invullen door bij jou in te kopen. Facturen van PSO gecertificeerde bedrijven kunnen namelijk bij heel veel opdrachtgevers opgevoerd worden als SROI-invulling. Binnen onze regio op basis van het Convenant SROI Oost Nederland (vernieuwd sinds 01-03-2023!) maar ook daarbuiten. Meer dan 200 gemeenten, waterschappen en woningcorporaties erkennen de PSO als SROI-instrument.  

Voor werkgevers aangesloten bij ION Vallei bieden we daarom tijdelijk een korting van 50% op de eerste jaarbijdrage van PSO. Als je voor 31 december 2023 een voucher aanvraagt bij ION Vallei en je definitieve PSO-aanvraag voor 1 april 2024 indient bij PSO Nederland, dan ontvang je 50% retour op je eerste jaarbijdrage. Een overzicht van de kosten en de PSO-jaarbijdrage vind je hier.