Inclusieve technologie

27 oktober 2023
Inclusieve technologie - ION Vallei

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en dat motiveert werkgevers elk potentieel talent te werven en te behouden. Toch staan er in Nederland nog veel mensen langs de kant, mensen die kunnen en willen werken, maar om uiteenlopende redenen niet als potentiële kandidaten worden gezien. Zo wordt van werkzoekenden met een arbeidsbeperking vaak gedacht dat het complex is om met hen te werken. Vaak onterecht. Bovendien maken innovatieve technologieën steeds meer dingen mogelijk.

Heeft u bijvoorbeeld wel eens van Operator Support Systemen (OSS) gehoord?

Interessante casus: MondzorgPlus
MondzorgPlus is aanbieder van mondzorg aan zorgafhankelijke cliënten in instellingen. Tandartsen werken met koffersets om mensen op locatie te kunnen behandelen. De inhoud van die koffers wordt afgestemd op de geplande behandelingen en varieert dus steeds. MondzorgPlus wilde dit werk graag uitbesteden, het liefst aan mensen met een arbeidsbeperking. Na een geslaagde pilot met beamer-technologie en digitale werkinstructies worden de koffers nu gevuld door medewerkers die dankzij die technologie het werk perfect kunnen uitvoeren. Benieuwd hoe gelukkig zowel de werkgever als de medewerkers hiervan worden? Bekijk dan vooral even de video in het uitgebreidere verhaal van MondzorgPlus waar u tevens meer kunt lezen over de pilot en bijbehorende business case.

Speaksee
Tip: op 28 november organiseren we voor werkgevers een online sessie over inclusieve oplossingen voor mensen die doof, slechthorend of laaggeletterd zijn, bij elkaar opgeteld een groep van ongeveer 500.000 mensen. In deze video ziet u één van de toepassingen, namelijk: Speaksee.

Doe mee met de online sessie en ontdek wat inclusieve technologie voor uw organisatie én uw toekomstige medewerkers kan betekenen.

Aanmelden sessie 28 november