Gemeente Ede als lid aangesloten

3 november 2023
Gemeente Ede als lid aangesloten - ION Vallei

Als grote werkgever doet gemeente Ede al veel aan inclusie. Waar mogelijk krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om hier – naar vermogen – aan de slag te gaan. Daarbij worden zowel de kandidaten als de collega’s begeleid, om zo de kans op duurzame plaatsing zo groot mogelijk te maken.  

Om dit inclusief werkgeverschap uit te dragen en ook warm aan te bevelen bij alle werkgevers in Regio Foodvalley, is Ede lid geworden van het Inclusief Ondernemers Netwerk ION Vallei. Wethouder Karin Bijl (verantwoordelijk voor onder andere Participatie en arbeidsmarkt, Werk en Inkomen en Inclusie) ziet de meerwaarde van dit werkgeversplatform: ‘Het is goed om inclusief ondernemen meer zichtbaar te maken, waardoor steeds meer ondernemers geïnspireerd raken om ook die stap te zetten. Zij kunnen via ION Vallei delen in de kennis en ervaringen van mede-ondernemers.’

Jeroen de Jong (bestuurslid ION Vallei): ‘We zijn diverse initiatieven aan het ontwikkelen, zodat er voor meer mensen een plek op de arbeidsmarkt komt. En we helpen elkaar als werkgevers bijvoorbeeld bij het herplaatsen, als een werknemer toch niet (meer) op de goede plaats zit.’ Op IONVallei.nl staat gemeente Ede toegevoegd bij de leden, zo liet Jeroen de Jong zien toen hij wethouder Karin Bijl van harte welkom heette.