2e spoor traject – iets voor u?

24 april 2024
2e spoor traject - iets voor u? - ION Vallei

Uw werknemer is (langdurig) uitgevallen maar kan weer re-integreren. Dan is het vaak raadzaam dit niet direct op de oude werkplek te doen, wegens kans op het terugvallen in oude patronen. Beter start de medewerker dan in een ander bedrijf met het rustig opbouwen van uren, waarbij onder begeleiding aan eigen leerdoelen wordt gewerkt. Dat heet een 2e spoortraject en 50/50 hotel- en congrescentrum Belmont kan ook u als werkgever hierbij helpen!

Een praktijkvoorbeeld 
Peter* was werkzaam als bedrijfsleider bij een grote keten. Mede door zijn ADHD nam hij veel te veel hooi op zijn vork. Hij delegeerde steeds minder, collega’s deden een stap achteruit, Peter liep zichzelf steeds meer voorbij en viel uit. 

Hij heeft een coach ingeschakeld en is door deze coach bij Belmont aangemeld voor re-integratie: niet bij zijn eigen werkgever omdat Peter eerst zijn rem moest leren te vinden en dat hij niet alles alleen hoefde/moest doen.  

Belmont kon hem helpen bij deze leerdoelen en bij het weer opbouwen van arbeidsritme.  

Peter is 1x in de week 3 uur begonnen, daarna al snel 2x in de week. Hij merkte dat hij het contact met de gasten leuk vond en heeft met zijn werkbegeleider zijn rooster zo aangepast dat hij meer in de  in de drukke uren zou werken.  Na een tijdje was Peter toe aan meer uren en zijn zijn werkdagen naar 5 uur verlengd. Daarnaast vond de bedrijfsarts dat Peter ook toe was aan re-integratie bij het eigen bedrijf en Peter re-integreert nu ook een dagdeel bij een andere locatie van de werkgever. In overleg evalueren we nu hoe we gaan afbouwen bij Belmont, zodat er opgebouwd kan worden bij de werkgever. 

Peter heeft zijn leerdoelen behaald. Daarnaast had hij ook zijn eigen coach om beter om te kunnen gaan met zijn ADHD en was er vanuit deze coach ook contact met de re-integratiecoach van Belmont.  Peter heeft het als een waardevol traject ervaren, hij moest wel een horde nemen om in een heel andere werkomgeving te zijn, maar het heeft hem goed geholpen. 

Waarom bij Belmont?  
Belmont kent 6 afdelingen in verschillende disciplines. De receptie biedt administratief werk en klantcontact. De bediening en de keuken vallen binnen de horeca. De housekeeping geeft mogelijkheden in de schoonmaakbranche en de facilitaire dienst en het groenonderhoud, waar mensen echt met de handen werken. 

De re-integratiecoaches begeleiden het traject van de intake tot het uitstroommoment. De werkbegeleiders verzorgen de begeleiding op de werkvloer en werken ook met de leerdoelen. Er is regelmatig overleg met elkaar en waar nodig en ook gewenst met de werkgever. 

Wilt u meer informatie en evt. een rondleiding, dan zijn wij als re-integratiecoaches altijd bereikbaar:

Vriendelijke groet, 
Stans Konter tel 06 25761507
Monique Journée  tel 06 25761502
Email: Belmont.reintegratie@hcc-belmont.nl

*Om privacyredenen is dit voorbeeld geanonimiseerd.