Technologie en communicatie op de werkvloer, het werkt!

Technologie en communicatie op de werkvloer, het werkt! - ION Vallei

Uitnodiging van De Normaalste Zaak

We begrijpen dat het voor werkgevers een uitdaging kan zijn om effectief te communiceren met bijvoorbeeld doven, slechthorenden of laaggeletterden. Deze groepen hebben een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, niet vanwege een gebrek aan kunde of motivatie, maar door een gebrek aan toegankelijke communicatiemiddelen.

We nodigen je uit tijdens deze bijeenkomst kennis te maken met twee effectieve voorbeelden van inclusieve technologie die communicatie barrières doorbreken.

Programma

  • Nederland telt een half miljoen doven en slechthorenden, waarvan een derde deel behoort tot de beroepsbevolking. Voor deze mensen is het een uitdaging om actief deel te nemen aan gesprekken en overleggen. Ontwikkelaar Speaksee heeft hier een oplossing voor bedacht. Tijdens deze TINK OC laten zij zien wat de mogelijkheden, voordelen en kosten zijn. En laten zij zien waar de technologie al wordt toegepast.
  • (Toekomstige) medewerkers die een vak beheersen, maar (nog) niet de (vak)taal spreken. Laaggeletterden bijvoorbeeld, of praktijkleerlingen met taalniveau A0 tot B1. Hoe zorg je dat deze mensen toch inzetbaar zijn? Trainingsbureau Het Werkwoord heeft hiervoor de VaktaalApp ontwikkeld. In TINK OC laten ze zien hoe de app wordt ingezet, voor wie het beschikbaar is en wat de voordelen zijn.

Het belooft een inspirerende sessie te worden waarbij uiteraard voldoende tijd is voor het stellen van vragen of het delen van ervaringen.

Praktische informatie

Wanneer? Dinsdag 28 november van 15.00 tot 16.30 uur
Waar? Online via Teams
Voor wie? Werkgevers, HR-professionals, unit- of productiemanagers

Deelnemen? Aanmelden via deze link

Aanmelden