Gelijke kansen bij werving en selectie – Introductie, tools en toepassingen

Gelijke kansen bij werving en selectie – Introductie, tools en toepassingen - ION Vallei

In de eerste helft van 2024 organiseren AWVN en De Normaalste Zaak een reeks online bijeenkomsten met als thema: Gelijke kansen bij werving en selectie.

Bijna nergens ter wereld doen zoveel mensen mee op de arbeidsmarkt als in Nederland. Toch is die arbeidsmarkt niet voor iedereen even gastvrij, denk bijvoorbeeld aan kandidaten met een beperking of een niet-westerse achtergrond of aan 55plussers. Vaak willen organisaties wel gelijke kansen bieden, maar lukt het in praktijk niet deze intenties om te zetten in effectief beleid.

In een reeks van 5 bijeenkomsten krijg je alle relevante informatie en concrete handvatten om je eigen werving- en selectieproces objectiever in te richten. Tijdens de eerste bijeenkomst maak je kennis met de tools en mogelijkheden van inclusieve werving en objectieve selectie. De tweede bijeenkomst staat in het teken van de Wet Toezicht gelijke kansen. En tijdens de laatste drie bijeenkomsten zoomen we in op de interventies die gelijke kansen bevorderen, te weten inclusieve vacatureteksten, objectieve eerste selectie en gestructureerd interviewen. Dus, als je in 2024 gelijke kansen wil bieden, sluit dan aan bij deze sessies!

Programma
Tijdens deze eerste bijeenkomst laten we zien hoe makkelijk toepasbare tools, gelijke kansen bevorderen tijdens het werving- en selectieproces. En we introduceren verschillende mogelijkheden om verder aan de slag te gaan met deze tools. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een Community of Practice. Of aan te sluiten bij de bijeenkomsten over inclusieve vacatureteksten, een objectieve eerste selectie en gestructureerd interviewen.

Praktische informatie
Wanneer: Dinsdag 5 maart van 15.00 – 16.00
Waar: Online
Voor wie: Managers diversiteit en inclusie, HR-professionals die D&I in hun portefeuille hebben

Deelnemen: Aanmelden via deze link

Hartelijke groet en graag tot 5 maart!

Lisa Molenaar, namens De Normaalste Zaak

Aanmelden