Ervaar inclusieve technologieën

Ervaar inclusieve technologieën - ION Vallei

Momenteel zijn er in Nederland 1,2 miljoen mensen met arbeidspotentieel die niet aan het werk kunnen. Door het inzetten van inclusieve technologie bieden we deze groep een mogelijkheid om wel mee te doen op de arbeidsmarkt en zo meer (werk)geluk te ervaren. Daarnaast kan het zijn dat mensen door hun beperking uitvallen of minder van hun potentieel kunnen benutten. Daarbij kan inclusieve technologie helpen om juist aan het werk te blijven of om het werk makkelijker te maken. Technologie wordt echter vaak nog niet juist ingezet; er is een brug nodig tussen de mensen en de technologie.

Wat is inclusieve technologie?
Technologie die bijdraagt aan een inclusieve en duurzame arbeidsmarkt. Deze technologie zorgt ervoor dat mensen met een beperking, werk kunnen verrichten dat zonder deze technologie niet of minder goed was gelukt. Voor werkgevers betekent dit een hele nieuwe groep met mensen die de arbeidsmarktkrapte kunnen verhelpen.

Gastspreker
Lysanne Scheijbeler is werkzaam als Hub manager bij TINT Apeldoorn. Vanuit deze rol is ze dagelijks bezig met verschillende projecten rondom inclusieve technologie. Gezamenlijk met een groep studenten van het Saxion onderzoeken, leren en delen ze kennis over inclusieve technologie en wat dit kan betekenen voor het arbeidspotentieel. Website TINT: Wie zijn wij – TINT (tint-apeldoorn.nl)

Onderwerpen
In deze themabijeenkomst richten we ons op de onderdelen:

  • Wat is inclusieve technologie en wat kan dit betekenen voor jouw organisatie?
  • Toepassingen van inclusieve technologie, best practises en praktische informatie.
  • Zelf ervaringen op doen met inclusieve technologie!

Informatie over de allernieuwste technologieën met onder andere:

  • Virtual Reality in twee verschillende toepassingen (loopbaanoriëntatie en stressreductie)
  • 3D hulpstukken
  • Speaksee
  • Vertaaltechnologie

Ook is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen rondom dit thema. En uiteraard is er weer gelegenheid tot bijpraten en netwerken met andere deelnemers tijdens en na de bijeenkomst.

Wanneer : maandag 4 maart 2024
Hoe laat :  van 17.00 tot 20.00 uur
Waar : Werkkracht, Molenstraat 80f in Ede (parkeren op Bunschoterplein)

De bijeenkomst is inclusief warm buffet. We kijken uit naar je komst en zien je aanmelding graag tegemoet. Aanmeldingen kunnen worden gestuurd naar info@wsp-rfv.nl.

Eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marije Laarhoven van WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley, bel 06 43 83 61 68.

Aanmelden