Matchingsbijeenkomst

Werknemers zoeken werkgevers! - ION Vallei

Wist u dat bijna de helft van Nederland in zijn of haar leven een depressie, burn-out, ADHD, stemmingswisselingen, autisme of angststoornis heeft of heeft gehad? Zij vallen eigenlijk allemaal onder de noemer ‘mensen met een psychische kwetsbaarheid’ en die groep is dus zéér divers! En terwijl juist ‘werk’ een belangrijke rol speelt in het herstelproces, staan mensen met een psychische kwetsbaarheid opvallend vaak buitenspel.

Maar wat is dat nou voor een persoon: ‘iemand met een psychische kwetsbaarheid’? Op 30 maart ontmoet u als eerste Dunya Vermaat. Zij vertelt als ervaringsdeskundige hoe het is om het het etiket ‘psychisch kwetsbaar’ opgeplakt te krijgen. En vooral legt ze uit hoe werkgevers daar beter mee om kunnen gaan.

Daarna volgt de wederzijdse kennismaking tussen mensen die graag aan de slag willen en werkgevers. Sommigen kandidaten stellen zich persoonlijk voor en anderen via hun CV. Aan bod komen de vaardigheden, interesses en ook de aandachtspunten van iedere kandidaat. Dat laatste is cruciaal, blijkt uit deze opmerking van een werkgever: ‘Toen we eenmaal wisten dat onze collega een vorm van autisme had, begrepen we wat hij nodig had om goed te kunnen functioneren.’

Kom daarom als werkgever of HR-medewerker voor een juiste beeldvorming kennismaken met mensen uit de doelgroep. Leer elkaar tijdens de ontmoetingslunch beter kennen en wellicht komt daar een vervolg op.

Programma

10.30 uur inloop met koffie en thee

11.00 uur start programma met o.a. ervaringsdeskundige Dunya Vermaat

11.50 uur kandidaten voorstellen

12.45 uur lunch inclusief doorpraten, kennismaken en netwerken

13.30 uur einde bijeenkomst

Deze ontmoetingsbijeenkomst is voor werkgevers en HR-medewerkers in Regio Foodvalley die op zoek zijn naar gemotiveerde medewerkers, die matchen met de kernwaarden van het bedrijf. De bijeenkomst is een initiatief van het projectteam Hoofdzaak Werk, het WerkgeversServicepunt (WSP) Regio Foodvalley en het Inclusief Ondernemers Netwerk ION Vallei.

Er is achter Theater Lampegiet voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.