Praktische hulp bij het succesvol laten functioneren van een statushouder

Training Werk Onbegrensd - ION Vallei

Wanneer je als ondernemer een statushouder in dienst neemt of wilt nemen komen er vragen als: ‘Ik wil dit wel, maar kan ik het ook en hoe doe ik dit?’ en ‘Wat betekent het voor mijn leidinggevenden en collega’s om samen te werken met een collega die meer ondersteuning nodig heeft?’ Wij bieden kosteloos de training ‘Statushouders op de werkvloer’. Geschikt als u werkt of gaat werken met Syrische of Eritrese statushouders.

TRAINING STATUSHOUDER OP WERKVLOER
In drie bijeenkomsten van 4,5 uur krijgt u praktische handvatten aangereikt door trainers maar ook door statushouders en ervaringsdeskundigen. Hierin worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Achtergrond van statushouders
  • Interculturele communicatie en cultuurdimensies
  • Taalspiegel en praktisch taalgebruik
  • Cultuurklaar maken van jouw bedrijf/afdeling

Neem deel aan deze trainingen om uitgedaagd te worden op de onderdelen:
– Leren openstaan voor andere culturen en inzicht krijgen;
– De interculturele communicatie te versterken op de werkvloer;
– Kennis uit te wisselen met andere leidinggevenden en werknemers.

VOOR WIE?
Deze training is bedoeld voor direct leidinggevenden en/of collega’s die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing en begeleiding op de werkvloer. Een goede basis voor een duurzame samenwerking.

DATA VOLGENDE TRAININGEN
Dinsdag 1 november, dinsdag 8 november en dinsdag 15 november van 12.00 tot 16.30 uur. De trainingsdagen starten met een lunch.
LOCATIE
Molenstraat 8 in Ede (bij Werkkracht).

AANMELDEN
Ben je leidinggevende en wil je graag in aanmerking komen voor een training? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen met je gegevens naar info@wsp-rfv.nl.
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley, bel 0800 6688666 of mail info@wsp-rfv.nl.