Informatiebijeenkomst over Community of Practice (CoP)

Inclusief werven en selecteren - ION Vallei

Streeft jouw organisatie naar gelijke kansen en zou een objectiever werving- en selectieproces hier mooi op aansluiten? Lijkt het je leerzaam om hier een jaar lang (kosteloos) in begeleid te worden? Kom naar de online informatiebijeenkomst op 1 februari en ontdek of het iets voor jouw organisatie is.

AWVN heeft in samenwerking met werkgeversnetwerk De Normaalste Zaak al een aantal Communities of Practice (CoP) opgezet waarin 5 tot 7 werkgevers onder professionele begeleiding aan de slag zijn gegaan met het inclusief werven en objectief selecteren van nieuwe medewerkers. Op 1 februari 2023 organiseren we een informatiebijeenkomst voor organisaties die ook deelname overwegen.

Praktische informatie

Voor wie? Organisaties die overwegen om deel te nemen aan een CoP, omdat zij op zoek zijn naar nieuwe medewerkers en gelijke kansen in hun organisatie willen bevorderen.
Wanneer? Woensdag 1 februari van 9.00 tot 10.00 uur.
Deelnemen? Aanmelden kan via dit aanmeldformulier 

Achtergrond

Het ministerie van SZW heeft in samenwerking met grote werkgevers een wetenschappelijk bewezen methode ontwikkeld om tot objectieve werving en selectie te komen. Die interventies zorgen ervoor dat:

  • Werkgevers dankzij een training en begeleiding concreet aan de slag gaan met een transparante en geobjectiveerde selectieprocedure, in aanloop naar de nieuwe wet die werkgevers (ook mkb’ers) hier ook toe verplicht.
  • Organisaties sollicitanten in beeld krijgen die zij voorheen niet konden bereiken.
  • Vacaturehouders beter in staat zijn om de beste kandidaat te selecteren.

Programma informatiebijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst informeert AWVN-adviseur Robin Kok u over wat het betekent om deel te nemen aan een CoP. Zij leidt momenteel ook de CoP’s die al lopen en kan vanuit die ervaring uw eventuele vragen beantwoorden.

Een CoP in het kort

  • In maart dit jaar start een nieuwe CoP.
  • Werkgevers die deelnemen aan de community worden getraind en begeleid in drie interventies – ‘nudges’ – inclusieve vacatureteksten schrijven, een objectievere eerste screening en gestructureerd interviewen. Meer informatie over de nudges leest u in deze brochure (pdf).
  • Deelname is kosteloos, maar het vraagt wel om een tijdsinvestering.

Meer informatie leest u hier