Van je merk een Beleving maken

31 januari 2023
Van je merk een Beleving maken - ION Vallei

Tijdens een zeer interessante lezing, gevolgd door een boeiende rondleiding, vertelde Mariska van Gelder hoe een Veenendaals familiebedrijf zich wist te ontwikkelen tot de tweede speler op de markt van honden- en kattenvoer. ‘Maar we willen als Prins Petfoods niet de grootste zijn, wel de beste’, zo hield zij de gasten voor van de BOV Business School on Tour.

Liefde voor dieren en betrokkenheid bij zowel het product, de klanten als de medewerkers zijn de pijlers onder het succes van Prins Petfoods. En waar vroeger de heer Verkade, als oprichter van het bedrijf, al iedereen te woord stond met vragen over verzorging en voeding van hun hond of kat, daar staat nu een compleet Careteam dagelijks klaar voor vragen van klanten. 

Het bezoekerscentrum trekt jaarlijks duizenden bezoekers en veel retailers sturen hun medewerkers naar de trainingen van Prins Petfoods. Nergens profileert het bedrijf zich zo goed als in het Bezoekerscentrum waar overal – van het professionele auditorium tot (letterlijk) in ‘het kleinste kamertje’ – de kennis en kunde uitgedragen wordt. Wat jarengeleden begon met het in dienst nemen van eigen ontwerpers, groeide uit tot een marketingteam van 24 medewerkers inclusief een professionele studio waar ze zelf alle video’s opnemen. Wij kregen de primeur van de nieuwste bedrijfsvideo, die u hier kunt zien.

Zo’n grootse aanpak is niet voor iedereen weggelegd, maar wel kan iedereen stappen zetten om de betrokkenheid bij het merk te vergroten: ‘Deel je kennis bijvoorbeeld op je website. Denk vanuit je klanten: wat is voor hun belangrijk? En betrek je team erbij. Wij sparren regelmatig met onze medewerkers. Eén van de resultaten is dat de mensen in het magazijn tegenwoordig hun naam op hun bedrijfskleding hebben staan. Daardoor voelen zij zich veel meer gezien en werken ze met meer plezier. Je kunt met kleine dingen ook resultaten boeken,’ zo is haar overtuiging. In de bijlage vindt u de presentatie van Mariska met nog meer tips en de foto’s staan hier

We bedanken Mariska en haar team graag voor de gastvrije ontvangst. De catering was weer in goede handen bij Fair Food & More

De BOV Business School is een gezamenlijk initiatief van gemeente Veenendaal en Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal.