Presentatie aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

14 februari 2023
ION Vallei en Minister SWZ - ION Vallei

Op 13 februari was de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, te gast in Veenendaal. Op initiatief van CDA Veenendaal, Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal en Info Support ging zij in gesprek over het thema Bouwen aan de Toekomst.

Nancy van der Vin was als voorzitter van ION Vallei uitgenodigd om een toelichting te geven op ons werkgeversplatform. Voor een zeer geïnteresseerd publiek lichtte zij toe dat ION Vallei iedereen die wil werken, maar een steuntje in de rug nodig heeft, aan het werk wil helpen. Dat doen we enerzijds door informatie te verstrekken aan werkgevers en onderling kennis en ervaring uit te wisselen en anderzijds door actie te ondernemen om tot concrete plaatsingen te komen.

Zo zijn we bezig met het organiseren van een matchingsbijeenkomst met mensen met een psychische kwetsbaarheid samen met Hoofdzaak Werk op 30 maart a.s. Dan geven we uitleg wat het inhoud ‘psychische kwetsbaarheid’ en dat daar mensen onder vallen die een burn out hebben gehad of een prikkelarme omgeving nodig hebben tot en met mensen met depressie, angstproblemen of bijvoorbeeld alcoholverslaving. Over één ding is iedereen het eens: werk helpt bij vrijwel al deze problematiek om weer zelfstandig goed te kunnen functioneren. Binnenkort volgt meer informatie over deze bijeenkomst.

Op de foto: bestuursleden Nancy van der Vin en Leonard Steetsel